ponedeljek, 24. november 2008

še en coupe z vhodom zadi & zadi zadi... :)

Najprej Mećka CLS...nato passat CC...potem jaguar XF...lambo estoque...in sedaj še Porsche Panamera.

passat CC
lamborghini estoque

Ja, več kot očitno je, da so razvijalci avtomobilov odkrili novo tržno foro... Vzameš dobrega, hudega coupeja...dodaš še ena vrata na vsaki strani...to skušaš narediti kar se da lepo...če ti rata, dobiš lep, hud avto, ki pa je mnogo bolj uporabnejši od navadnega coupeja.

jaguar XF

mercedes CLS

In potem ko se je tega lotila že večina vodilnih avtomobilskih hiš, nas je v Parizu šokiral tudi Lamborghini...vsi najprej nevem koliko časa napovedujejo svoj dosežek...rajcajo folk s slikami posameznih delov...pri italijanski prestižni znamki pa so se odločili za popolnoma drugačen pristo...Bodi tiho...in nato v napad!

Pri Porsche-ju pa sicer že dlje časa napovedujejo svojo revolucijo...Panamero. In sedaj so ga končno dokončno definirali. V njem so združili vse svoje dosedanje znanje in izkušnje...Porschejevo dinamiko...prostorno notranjost...in GT udobje. Vendar pa meni osebno ni ravno všečen...njihove dosedanje stvaritve so mi bile vse bolj všeč, kot pa je tale. Ima pa definitivno en prednost pred vsemi drugimi...ima namreč 5 vrat!


Panamero bo poganjal V6 ali V8 agregat, z njim pa bo teklo od 300 pa kar do 500 konjev. Kupec bo lahko izbiral med 6-stopenjskim ali 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko. Ena od opcij bo tudi 4-kolesni pogon, medtem ko bo drugače pogon na zadnji kolesni par. Koncem leta 2010 ali začetkom 2010 napovedujejo tudi hibridni pogon.


Avto bo v salonih na voljo naslednje poletje, medtem ko ga lahko naročite že spomladi.

CENA: Sigurno popolnoma dosegljiva. :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Tukaj lahko pustite svoj komentar...