ponedeljek, 11. januar 2010

WINDOWS 7 - ustvarimo si bližnjico za "Naslednje ozadje namizja"

Windows 7 nam ponuja možnost diaprojekcije večih slik kot ozadje namizja. Tako si lahko nastavimo, da se slike menjajo na 10, 30 s itd. Na naslednje ozadje namizja pa lahko preklopimo tudi sami, z desnim klikom na namizje in izbiro ukaza "Naslednje ozadje namizja". Vendar pa se mi to zdi zamudno... :)


Zato sem si raje ustvaril bližnjico do tega ukaza v tako-imenovano opravilno vrstico (taskbar).

Izvedba je sila preprosta. Najprej morate imeti program Macro Expert, podjetja Grass software. Z njim sem skreiral makro, ki si ga lahko enostavno snamete s klikom na ta link.

Ko makro snamete, ga zaštartate v programu Macro Expert. Makru sem že nastavil bližnjico s kombinacijo tipk na tipkovnici Win+N (tipka windows + N).

Če pa si hočete ustvariti bližnjico še v taskbar, datoteko pripnite v taskbar.


Nato pojdite do mesta kjer imate datoteko. Pritisnite in tipko shift in hkrati kliknite datoteko z desno miškino tipko. Izberite kopiraj kot pot.


Sedaj z desni miškino tipko kliknite na link, ki ste ga pripeli v taskbar, desni klik na Macro Player - lastnosti.


Nato v polje cilj kliknite z desno miškino tipko in izberite prilepi.


Če želite zamenjati ikono v taskbaru, zopet z desno miškino tipko kliknite na njo, še desni klik na Macro Player - lastnosi. Sedaj izberite ukaz zamenjaj ikono in si izberite novo ikono. Ikona bo zamenjana šele po ponovnem zagonu računalnika.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Tukaj lahko pustite svoj komentar...