torek, 12. avgust 2008

Novosti pri Apple-u


Apple je za september napovedal svoj event. strokovnjaki napovedujejo, da bo apple na tem eventu pokazal svoje nove, oz. prenovljene produkte, saj je pri jabolku taka navada.

Bržkone bomo lahko videli prenovljen iPod Shuffle, ki bi po mojem mnenju rabil malo več spomina in mislim, da bo to tudi novost. Do sedaj je iPod Touch izhajal iz iPhone-a in zgledalo bi, da se sedaj, ob izdaji novega iPhone-a, prenovi tudi Touch. Najbrž pa sledijo tudi pocenitve vsem večpredstavnostnim predvajalnikom (iPod) in sicer po mnenju strokovnjakov za do kar 100$ na model.


Sam pa najbolj pričakujem novosti pri modelih Mac. A glede na to, da se dosedanji modeli prodajajo več kot odlično in da pri Apple-u nimajo navade prenove Mac jeseni ampak pozimi in pozno spomladi, je to manj verjetno. Verjetnejša je dobrodošla pocenitev posameznih modelov, ki bi imeli potem vstopno ceno pod 1000$. Nekateri pa omenjajo tudi, da bi Apple utegnil zamenjati aluminij za plastiko, kar mi ni ravno všeč. Aluminij je krasen! Napoveduje se tudi rahla sprememba tipkovnic.

Pripravljali naj bi tudi ultra lahek mini prenosnik, in model z zaslonom na večkratni dotik (kot iPhone). Toda analitiki menijo, da je precej bolj verjetna predstavitev zadnjih dveh novosti konec leta 2009 ali v začetku leta 2010.

Se pravi, da Mac-a ne kupim zdaj ampak konec septembra, če se bodo res pocenili. :D

2 komentarja:

  1. Glede na tvoj zadnji stavek bi sedaj že nekaj časa moral imeti nov prenosnik.... ali pač tvoja predvidevanja niso bila točna ??

    OdgovoriIzbriši
  2. hehe... ja franci, res bi sedaj moral že 2 tedna imeti nov prenosnik...ampak žal v naših trgovinah novi macbooki še niso na voljo, stari pa so še po stari ceni. Sicer pa so se maci pocenili na 999$, medtem ko so novi modeli 1299$. =)

    OdgovoriIzbriši

Tukaj lahko pustite svoj komentar...