nedelja, 2. november 2008

Lewis Hamilton!!!

In vendar...letošnjo sezono je odločil zadnji krog, v bistvu jo je odločil Timo Glock....in letos je čudežnemu dečku, Lewisu Hamiltonu le uspelo! Lani mu je pot prekrižal Räikkönen, letos bi mu jih skoraj Felipe Massa, a mu je v zadnjem krogu današnjega sončno-dežnega plesa spodletelo.

Že začetek dirke je bil napet. Tik pred startom se je namreč hudo ulil dež in popolnoma razmočil stezo. Deževati je sicer v 30s nehalo, a je vodstvo start prestavilo za 10min, tako se je krog za ogrevanje začel po našem času šele 18:10.

Takoj po startu se je v dirko vmešal varnostni avto, saj je v ozadju David Coulthard trčil s Kazukijem Nakajimom, Nelson Piquet pa je za trenutek prevozil travo bo stezi. Medtem je kar nekaj dirkačev skočilo v bokse po gume za suho stezo, vsi vodeči so ostali na stezi. Po odhodu varnostnega avta sta se za bokse kaj hitro odločila tudi Hamilton in Massa. Massa se je iz boksov vrnil na vodilni položaj, Hamilton pa na šesto mesto.


Praktično ves čas se je vrstni red dirkačev menjal, saj so skozi celotno dirko dirkači vozili v bokse, naredili kar nekaj napak zaradi takšnih in drugačnih razlogov. Massa pa je vso dirko vozil skoraj brez napak in tako tudi držal vodilni položaj. Hamilton je ves čas nihal; prvak, poraženec, prvak, ... Ves čas je štrene mešal mladi Nemec, Sebastian Vettel. Kar mi je povsem razumljivo, saj je v bistvu voznik Ferrarija. Tako je skušal kar najbolje pomagati Massi, kar mu je tudi zelo dobro uspevalo.


Mislim, da Formula 1 dobiva vse več dobrih voznikov in se tako tekmovanje in konkurenca dirkačev povečuje. Ni več tako, kot je bilo v Schummijevih časih, ko je dirko tako rekoč odpeljal sam, osamljen.

Sebastian Vettel je nekaj krogov pred koncem, ko je spet začelo deževati, prišel ponovno za Lewisa in ga tri kroge pred koncem v gužvi, ki jo je delal Robert Kubica, prehitel. Zatem je bil Hamilton šesti, Massa pa prvi. Vsi smo že mislili, Massa je prvak. Sploh pa, ko je Massa prevozil ciljno črto kot zmagovalec. Bravo Massa! Hamilton pa je bil še vedno na šestem mestu in na polovici zadnjega kroga. Vsi, vključno z Miranom ališičem na POP-TV-ju smo bili prepričani, da je Massa šampijon in da za Hamiltona ni več upanja.


A v zadnjem ovinku zadnjega kroga je sledil preobrat! V Ferrarijevi garaži so se vsi že veselili, nakar so sledili le začudeni pogledi in preklop na veselje v McLarnovi garaži. Nihče ni vedel kaj se dogaja. Hamilton je peti! Kako? Timo Glock je v zadnjem krogu odnehal, spustil predse Vettla in Lewisa in tako mlademu Angležu omogočil naslov prvaka sezone 08! Bravo Timo Glock!!! Njegova poteza, namerna ali nenamerna, mi je bila zelo zelo všeč! Veselje v hiši!!!


Lani sem bil vesel in malo žalosten hkrati. Vesel za Räikkönena in Ferrari, žalosten za Hamiltona, saj mu je naslov ušel ob zadnji dirki. Letos pa je vse tako kot mora biti. Lewis Hamilton je svetovni prvak, Ferrari pa je konstruktorski šampijon! Bravo!


Letošnja sezona mi je bila res všeč. Polna presenečenj. Brezhibna zmaga Sebastiana Vettla. Ob njegovi zmagi mi je skoraj zaigralo srce. Že dolgo časa, od odhoda Schumaherja, namreč na zmagovalnem odru nismo slišali najprej nemško potem pa še italijansko himno. In hkrati še najmlajši zmagovalec v zgodovini formule 1. Zmagovalec, ki ni prav nič samovšečen, razvajen, ki toliko slave kot drugi...bravo!


Drugi dogodek, ki se mi je res vtisnil v spomin je bila nočna dirka. Res dobra in zanimiva dirka. Massin prevoz boksev s cevjo za dolivanje bencina je bil zelo hudomušen prizor... Celotna scena z lučmi, polne tribune, vsi ljudje po tribunah nenehno bliskajo z digitalci. Zdaj pa še tale zadnja dirka...neverjetno...nepozabno...razburljivo.


S svojim naslovom je Lewis postal najmlajši svetovni prvak. In kljub vsem pritiskom, ki jih je bil in jih je deležen, predvsem zaradi svoje barve kože, se ni zlomil. Upam, da se tudi ne bo. Saj je dober voznik, z veliko potenciala in mogoče celo boljši človek od marsikaterega voznika ali drugače udeleženega v F1, belca. In mislim, da bo zapisal še mnogo uspehov, morda celo, podrl kakšen rekord po zmagah, morda celo po številu naslovov. Pustimo se presenetiti. Vsekakor pa bravo Lewis Hamilton!

5 komentarjev:

  1. BRAVO HOČY...JST SM S TABO :D

    HAMILTON IS THE BEST!!!!

    nima renault za burek :P

    OdgovoriIzbriši
  2. No...renault tuki sploh ni biu u špilu ampk si je Alonso bul ku ne samm prvozu karto za ogled pravega dirkanja iz prve vrste... :D gornik bo vedu kej več povedat o tem... :P

    OdgovoriIzbriši
  3. Kaj si tečen, skus me neki dražš, kaj delam gužvo, kaj se rinm, kaj to kaj unu.?.?. dost te mam. xD Ej stari moj, ŠALA! Sj vem da maš tut ti mene rad in jst tebe zellooo. (Ker hud stauk.:P)Ej pa spomn se že, kdaj greva na pjačo. CAJT BI ŽE BIU. xD Bodi v cvetju. Čaoo:*
    P.S.: V kratkem ti prnesm moj bogi digitalc d vidš če se splača dat popraut. (A)
    Seeya* (tko bi ti napisau, in ponaulam za tabo, čeprou nism ponaulanka sestaulanka) Ah...dost me maš. Grem.

    OdgovoriIzbriši
  4. Yes yes how yes no... (da da kako da ne) :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Symon ma najlepšo frizurco!!!!! Že tako je najlepši zdj je pa še naj naj lepši.<3 (˝le v primeru da ne oponaša čefurjade) ˝xD

    OdgovoriIzbriši

Tukaj lahko pustite svoj komentar...