petek, 31. oktober 2008

Novi strup iz Hamann-a

Hamann, tuning hiša, ki že vrsto let predeluje prestižne avtomobile in dela iz njih ultrasuper prestižne športnike, spet preseneča s svojim novim izdelkom; SLR Volcano.


Ob predelavi že tako in tako vrhunskega in nadvse zmogljivega McLaren Mercedesa SLR 722 so se dotaknili tako zunanjosti, kot motorja in notranjosti. Tako so hudo postrupenili zunanji videz tega lepotca, dodali krilca in spojlerje, odprtine za dovod zrka...vse iz ultra lahkega karbona.


Za dober oprijem in stik s cesto skrbijo 21'' platišča imenovana EDITION RACE.


Pod motornim pokrovom pa je Hamann skril 'do daske' navit Mercedez Benzov 5,4 litrski V8 agregat, iz keterega so uspeli stisniti kar 700 konjskih moči (515 kW), z max. navorom 830 nm pri 3300 vrtljajih/min. Dodali so še dodatno vodno pumpo, popolnoma spremenili in prilagodili menjalnik ter zamenjali izpušni sistem.


Posledica dela je pospešek 0-100 km/h v pičlih 3,6s in max. hitrost 348 km/h, kar je za kar 14 km/h višja hitrost od serijskega modela.


V notranjosti so pedala zamenjali za aluminijasta ter dodali svoj logo na pragove, naslone za glavo, ekskluzivne tepihe. Po želji stranke pa vgradijo tudi po meri narejene karbonske in alkantarne dele za armaturo in sredinsko konzolo. Za dober denar in po želji kupca, pa so prilagodljive tudi vse barve armature, volanskega obroča, vseh površin, itd.


USE ZA DOBR DNAR!

2 komentarja:

  1. Sicer delaš neobičajne pavze med posameznimi objavami na blogu, ampak ko se ti pa odpre, te pa ni za ustavit.. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. hehe... ja odvisno od mojga prostega časa...se trudm :)

    OdgovoriIzbriši

Tukaj lahko pustite svoj komentar...