četrtek, 15. januar 2009

Dodajte 'preberi več' k objavam na blogu...

Kot ste lahko opazili, sem se odločil, da svojim objavam na blogu dodam 'gumb' preberi cel članek...


Ta ideja se mi zdi smiselna, ker tako prihranimo prostor na ekranu in posledično lahko nemoteče naenkrat prikažemo več objav, bralec pa si v celoti prebere le tiste, ki ga zanimajo...

Torej, vas zanima, kako sem to naredil?


1. Prijavite se v blogger in pojdite v postavitev, uredi HTML.


2. Preden karkoli spreminjate, kliknite na gumb prenos celotne predloge in shranite template nekam na trdi disk. Služi vam kot backup, če se vam karkoli zalomi.


3. Sedaj obkljukajte okence razširi predloge pripomočka in poiščite kodo &lt;div class='post-body entry-content'> ali kodo <div class='post-body'>.


4. Pod kodo, ki ste jo našli, prilepite sledečo kodo:

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>

<style>.fullpost{display:inline;}</style>

<p><data:post.body/></p>

<b:else/>

<style>.fullpost{display:none;}</style>5. Pod kodo, ki ste jo prilepili, bi zdaj morali imeti kodo <p><data:post.body/></p>. Če pa imate le kodo <data:post.body/>, le dodajte <p> pred in </p> za njo. Sedaj pod to kodo prilepite naslednje:

<a expr:href='data:post.url'>Preberi cel članek</a>

</b:if>

Tu lahko namesto 'preberi cel članek' napišete poljubno besedilo. Ob njem lahko dodate tudi HTML ukaze za pisavo, barvo, velikost, poravnavo, itn.


6.
Shranite predlogo. Potem pojdite v nastavitve, oblikovanje in v predlogo objave dodajte:

<div class="fullpost">

</div>

Shranite nastavitve in ste končali.


Od zdaj naprej pa objave pišete malo drugače ... In sicer preden začnete pisati, kliknete zavihek uredi HTML in objavo pišete tu. Kar hočete, da je vidno na blogu, pišete pred ukazom <div class='fullpost'>, kar pa naj bo vidno le, ko kliknete preberi več, pišete za tem ukazom. Ko zaključite s pisanjem, kliknete sestavi in lahko objavi dodate različne pisave, oblike, slike, itn.


'Preberi več' lahko dodate tudi starim objavam, tako da jih uredite v uredi HTML zavihku in jim dodate <div class='fullpost'>, od koder naprej naj bo vidno le, ko kliknete preberi več, na koncu objave pa dodate kodo </div>.


Vse pripombe in komentarji so dobrodošli!

4 komentarji:

 1. Pride prav pri analizi popularnih strani, ker pač index stran zavaja branost objav :)

  OdgovoriIzbriši
 2. nism te čist skaperou... dej mi sm razlož drug deu stavka, prosm... :D

  OdgovoriIzbriši
 3. Po navadi pridejo obiskovalci pogledati na spletno stran za novo objavo ravno na index stran. Če je tale dodatek nameščen, bo kliknil tudi na članek in ga prebral. V Analyticsu bo torej vidno, da je obiskovalec bral članek in ne samo index stran. :)

  OdgovoriIzbriši
 4. ahaaaa... ja maš res... pride prou... :D

  OdgovoriIzbriši

Tukaj lahko pustite svoj komentar...