sreda, 7. januar 2009

Novo Jabolko Pro!

Na drugi strani sveta, v San Franciscu te dni poteka veliki sejem Macworld. Na njem so v ospredju, kot je razvidno že iz imena sejma, predvsem Jabolčne stvaritve...MacBook-i, iPod-i, iPhone in ostali hardverski in softwerski pripomočki iz podjetja Apple.

Zame najbolj zanimiva novost letošnjega sejma je prav zagotovo novi 17'' MacBook Pro. Ta je sedaj sestavljen iz enega kosa aluminija, kar pripomore k manjšim dimenzijam, manjši teži, in večji odpornosti.

Kot smo sedaj že navajeni iz novega MacBook-a, ima tudi ta iluminizirano tipkovnico, tako se ponoči ne rabimo preveč mučiti z iskanjem prave tipke na tipkovnici.

Baterije se pri novem Pro-ju ne da odstraniti, zato je baterija sedaj lahko večja in posledično zdrži tudi do 8 ur neprekinjenega delovanja računalnika.

Novost, ki smo jo sicer že videli pri ostalih modelih je še ekran z osvetlitvijo LED, kar pa pripomore tudi k tankosti samega ekranskega dela.

Miška pad je sedaj ena sama steklena ploščica, ki zna ločiti med premiki enega, dveh, treh prstov in se zna naučiti nekaterih gest.

Cena...prevelika za mojo denarnico... =)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Tukaj lahko pustite svoj komentar...