sobota, 17. januar 2009

Pagani Zonda R na Luxus Motor Show-u na Dunaju!

Tudi sam sem se želel letos useležiti dunajskega Luxus Motor Show-a, a je prijatelj zadnji dan zbolel, zato je izlet na Dunaj in na sejem, odpadel. Sedaj ko sem prebral, kaj se tam dogaja, mi je še bolj žal, ampk jebiga, bomo šli pa drugič! No na Dunaju so prvič pokazali superšportnika iz Pagani-ja, Pagani Zondo R! Izdelana bo v le 10ih primerkih za ceno vrtoglavih 1,4 milijona €.


Zonda R je od svoje milejše različice za 40cm daljša in malo širša. Zasnovana je tako rekoč na novo, saj je po svoji starejši sestri povzela le 10% vseh lastnosti in delov. Na R različici so hitro opazni predvsem aerodinamični dodatki, ter obsežna uporaba ultra lahkega karbona. Kot so povedali pri Pagani-ju, je bila Zonda R zasnovana za stezo in ne za cesto.

Primerjava Zonde in Zonde R

Agregat je bil razvit pri mercedesovem AMG-ju, kjer že imajo izkušnje s tako močnimi motorji. Tako si je Zonda sposodila motor CLK GTR-ja, ki je eden najbolj uspešnih avtomobilov na GT tekmovanjih. Zondo torej poganja 6-litrski V12 agregat, ki proizvede 750 konjskih moči in premore 710 Nm navora pri 8000 obratih. Skupaj s šest-stopenjskim menjalnikom poskrbita za pospešek 3,2 s do 100 km/h in končno hitrost okoli 400km/h.


In ker Pagani poudarja, da je Zonda R narejena za dirkališče, bo prvi kupec svojo Zondo imel kar v dnevni sobi, opremljeno z zmogljivim avdio sistemom... Hja, ima se, može se! :D

5 komentarjev:

  1. Hja, čez 2 leti bo spet...več sreče takrat, sicer pa, kdo ve, kaj te bo takrat zanimalo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. tako tako Franci ... bomo povabil tud tebe če te bo zanimalo! takrat ... mislm d bom še vedno nor na avtomobile!!! :D drugače je pa že marca Ženeva ... interrested?

    OdgovoriIzbriši
  3. Res je že tri leta minilo, kar sem nazadnje bil v Ženevi. Samo meni se ne da ponoči vozit ( v eno stran ), po sejmu se gre itak spat v hotel, pol pa vse skupaj predrago pride. Edino z avtobusom, vem , da neki mehaniki gredo z Dolenjske, samo se nisem nikoli zanimal, da bi šel, tokrat pa bo to najbolj ugodno. Bom pa morda dobil zastonj karte, to pa lahko zrihtam v Avstriji, ponavadi rata.

    OdgovoriIzbriši
  4. Živjo Simon. Uuuu si pa dost nouga napisal. Jst mam še zmer veseli december, zato ma moj blog dopust. xD Aja, dans je moj sms mogoče zgledal čist unu skeriii. (: Nism mislna čist tko, sam pač tak filing sm dubila (beri: čudn) pa sm ti raj napisala. In zdj je use kuuuul ku si mi reku d ga nerabm met. (: Ajdiiiigaaaa.

    OdgovoriIzbriši
  5. @Franci: hm...sm učeri pol pogruntou d letos itak ne bom utegnu jit v Ženevo, ker imam glih takrat predmaturitetni preizkus in maturantski ples... damn it! a drugiččč :D bom pa takrt kej fehtou za kšno pomoč in nasvete itd... :D

    @Urška: hehhe...ql ql! sej je prou d poveš kar mislš in hočš! fejst bod! cya

    OdgovoriIzbriši

Tukaj lahko pustite svoj komentar...